We engineer solutions

Bijzonder goed voor elkaar

Groot bedrijfspand dat voelt als een thuis, een groot team dat voelt als een familie.

Lees verder
Test

Bedrijfskantoor

Het bedrijfskantoor van Kasteel Metaal is een ruimte waar project engineers, engineers en andere ondersteunende functies zoals; verkoop, inkoop, HR en financiën samenwerken. Het is van zeer groot belang om kennis en expertise met elkaar te delen, ideeën te genereren en projecten met elkaar te voltooien.

Test

Constructiewerk

Voor het zwaardere lasconstructiewerk heeft Kasteel Metaal een afdeling die zorg draagt voor de bouw, het samenstellen en de afwerking van grotere producten. Deze producten bestaan voornamelijk uit koolstofstaal. Door deze materiaalstroom te scheiden van de RVS productieomgeving voorkomen we contaminatie tussen deze materialen.

Test

Kanten

Bij kanten of buigen wordt het metaal door een gecontroleerde neerwaartse beweging van de persbalk gebogen. Hierbij wordt de platte plaat door een boven gereedschap in een V-vormige matrijs gedrukt en daarbij recht gevormd. De achter aanslagen zorgen voor een nauwkeurige positionering van het werkstuk.

Test

Kwaliteitsborging

Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC) zijn onmisbare pijlers binnen onze organisatie waarmee wij streven naar excellentie in onze productkwaliteit en dienstverlening. QAQC vertegenwoordigt een zorgvuldig ontworpen en uitgevoerd proces dat de kwaliteit bewaakt en verbetert op elk stadium van productontwikkeling, productie of dienstverlening.

Test

Lasersnijden & ponsen

Lasersnijden is vaak de eerste bewerking van onze productie. De basis van deze techniek is de laserstraal die geleid, gevormd en gebundeld wordt door een laserbron. Wanneer deze laserstraal op het materiaal komt, wordt het materiaal zo sterk verwarmd dat het smelt of verdampt. Hiermee kunnen we snijsnelheden bereiken van ruim 200 m per minuut op 0,1 mm nauwkeurig. Naast het lasersnijden hebben wij ook een mogelijkheid tot ponsen of gecombineerd ponsen en lasersnijden.

Test

Lassen

Op deze afdeling worden hoofdzakelijk RVS en non-ferro materialen verwerkt en dan met name enkelstuks of kleine series. Het betreft veelal hoogwaardig plaat- en constructiewerk voor de food, pharma en agro industrie. De voornaamste lasmethodes die gebruikt worden zijn MIG/MAG en TIG.

Test

Logistiek

Onze logistieke afdeling is verantwoordelijk voor het beheer van alle goederenstromen binnen de organisatie. Een goed georganiseerd logistiek proces is van groot belang om een soepele aan -en afvoer van producten te kunnen waarborgen. Door effectief te werken, kan de logistieke afdeling helpen om de kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten.

Test

Ribbenbuis

Kasteel Metaal maakt al tientallen jaren ribbenbuisproducten voor een vast aantal afnemers. Ribbenbuizen worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals warmtewisselaars, boilers, koelapparatuur en luchtverwarmingssystemen. De buizen zijn voorzien van ribbels aan de buitenkant van de buis, waardoor het oppervlaktegebied toeneemt en de warmteoverdrachtseciëntie wordt verbeterd.

Test

Robotlassen

Robotlassen is een geautomatiseerde lastechniek waarbij industriële robots worden gebruikt om laswerkzaamheden uit te voeren. Deze robots zijn geprogrammeerd om specifieke lasbewerkingen uit te voeren op werkstukken, zoals het verbinden van metalen onderdelen door middel van lassen. Robotlassen biedt tal van voordelen ten opzichte van handmatig lassen, waaronder; hogere nauwkeurigheid, consistentie, efficiëntie en veiligheid.

Test

Verspaning

Verspaningstechnieken omvatten een reeks bewerkingsprocessen waarbij overtollig materiaal van een werkstuk wordt verwijderd om het de gewenste vorm, afmetingen en oppervlaktekwaliteit te geven. Op basis van de tekening of het CAD-MODEL wordt het bewerkingsprogramma gegenereerd. Hierbij dient de operator rekening te houden met diverse factoren zoals; opspanning, bewerkingsvolgorde, gereedschappen, oppervlakte-eisen, toleranties, spaanafvoer, gereedschap slijtage en koeling.